A víz lágyítására leginkább foszfátot használnak, ennek azonban komoly környezetterhelő hatása van: eutrofizációhoz (vagyis a nitrogén és foszfor élővizekben való feldúsulásához, ezáltal a víz elalgásodásához) vezet.
A foszfátos mosószer helyett válasszunk enzimes Naturcleaning Gold Rosemary mosógélt!
Az enzimek a fehérjék közé tartoznak, természetes anyagok, így kikerülve a környezetet nem károsítják.
A mosógélben az enzimek katalizátorként működnek: a szennyeződések feldarabolása révén teszik lehetővé, hogy azokat egyéb összetevők eltávolítsák a ruhából.
A mosógél innovatív enzim komplexe lehetővé teszi a fű, húslé és gyümölcsfoltok, a zsíros, olajos foltok, illetve a csokoládé és fagylalt nyomainak eltüntetését a ruhákból. Lehetővé teszi továbbá a szövet bolyhainak lebontását, így a ruha tapintása puhább, színe pedig a megváltozott fénytörés miatt fényesebb lesz.